Szukaj

Wosk Jaśminowy (Sambac)

24.00 zł

  • 10g
Czas dostawy: 4 dni

Woski kwiatowe to stałe aromatyczne substancje będące produktem ubocznym ekstrakcji absolutów. Na rynku są surowcem raczej mało znanym i - z racji wysokiej ceny oraz małej produkcji - rzadko stosowanym. W kosmetyce traktowane są jak ekstrakty (zawierają część substancji występujących naturalnie w danej roślinie), stosowane jednak przede wszystkim dla właściwości konsystencjotwórczych i zapachu. Ich aromat w zależności od typu rośliny i partii może być delikatny lub bardzo intensywny, zawsze natomiast wyróżnia go niezwykła trwałość.
Wosk kwiatowy rozpuszcza się w olejach i jest idealny do zagęszczania i dodania zapachu w stałych perfumach, balsamach do ust, kremach, mydłach czy świecach; jest fantastyczną alternatywą dla absolutów, które często są poza naszym zasięgiem. Woski kwiatowe dodaje się zazwyczaj w ilości od 1-10% do podgrzanej fazy olejowej, można też wzmocnić ich zapach olejkami eterycznymi lub zapachowymi.

Wosk z jaśminu Sambac, który u nas znajdziecie ma subtelny kwiatowy zapach o silnych nutach kadzidłowych, których nie ma słodko pachnący wosk jaśminu grandiflorum. Aromat wosku Sambac jest też delikatniejszy niż jego wielkokwiatowego kuzyna, a tony kadzidłowe sytuują go raczej w nucie bazy niż serca.


Skład: 100% Jasmin Sambac Wax
Kraj pochodzenia: Indie
Jakość: 100% czysty wosk jaśminowy
Zapach:
kwiatowo-miodowo-kadzidłowy, ciepły, zmysłowy, elegancki i egzotyczny, subtelny, nuta średnia/niska
Kolor:
 ciemnożółty do jasnobrązowy
Konsystencja
: stała, twardy wosk, temperatura topnienia 60-70 stopni Celsjusza
Minimalny okres trwałości
: właściwie przechowywany wosk kwiatowy ma kilkuletnią (4-5) trwałość, minimalna data trwałości obecnej partii to 05.2023

Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów